Hujan Batu Di Luar Hospital

Tidak cukup dengan mimpi Hassan Al-Banna, Lambaian Kanak-kanak berjubat putih, Seorang wanita sedang duduk di dalam solat rakaan yang terakhir.. kini aku mendapat satu lagi mimpi dimana aku berada di hospital tika itu aku berada di lobi.dan sedang hujan. aku  ingin menghala ke lif untuk ketingkat atas. tapi diputus dengan orang tetiba lari dari tangga kecemasan ke luar pintu lobi dengan muka yang cemas..

Aku dengan terperanjat dan terjatuh dari berdiri ku bintas aku bangun dan terpinga disitu. Secara mengejut kaki aku mula rase mengeletar dan rasa seperti mahu tumbang kepeningan aku mengikut laluan keluar dari hospital tetapi aku berhenti melihat hujan yang lebat itu kini menjadi hujan batu yang memecahkan cermin-cermin kereta yang diletakakn disitu... satu-satu pokok yang tumbang. dan aku melihat atab hospital mula jatuh. banggunan itu mula rapuh dan satu kepingan cat mula terkualai jatuh... aku rase tiada harapan untuk lar dan dihimpap oleh dinding batu . dan tersedar telah masuk waktu subuh...

pagi ni aku dikejutkan oleh berita iaitu donal trump menjadi pemimpin as. kerana waktu subuh aku telah ada berita tv yang dipasang keluarga. ini kerana aku tidur di hadapan television.
aku harap ini bukan pertanda.

maaf kerana merapu. 

Dia Ada Tapi Takde



Dia ada tapi macam takde..
Jantung masih berdegup..
Tapi tak nampak jasad.
Rupa die masih ada tapi..
Tapi roh die tak tahu kemana.


Aku paling takut benda ini berlaku, aku taknak sakitkan sesiapa dah lepas nie. maaf lah. aku dah tak larat nak buat benda nie. aku dah putus asa dengan semua ini. sume nye sama, akan berlaku jugak, pusing-pusing2 ke situ jugak. bagus, dan terima kasih. hanya labtop lenovo nie setia meneman aku tika aku susah dan senang. paling setia.